R+I utazók és hobby túrázok

R+I utazók és hobby túrázok

Felszerelések túrához

2019. január 20. - exactSolution

16501.jpg

FÉLNAPOS TÚRA (városnézés) felszerelései:
Legalább félnapi élelem, ivóvíz, esőkabát, vízálló nadrág, napszemüveg, sapka, kesztyű, mobiltelefon, térkép, útikönyv, pénz, fényképezőgép, látcső, zsebkés, napolaj, gyufa, igazolványok, ülőpárna, papír, írószer legyen a csomagunkban. 

EGYNAPOS TÚRA felszerelései:
A fél napos túra felszerelését egészítsük ki pl. meleg ruhával (korai indulás, vagy késői érkezés esetére is gondolva), tartalék zoknival, további élelemmel, ivóvízzel, elemlámpával, fürdőruhával. 

TÖBBNAPOS TÚRAt felszerelései
(fél- és egynapos túránál felsoroltakon kívül)
Ruha-csomag: tartalékcipõ, zoknik, alsó-nemûk, hálóruha (szabadidõruha).
Tisztálkodási felszerelések: szappan, fogkefe, fogkrém, fésû, törülközõ, WC papír, zsebkendõ, varrókészlet.
Egészségügyi felszerelés:
elsõsegélycsomag, egyéni gyógyszerek stb. 
Ha a vadonban szeretnénk maradni semmiképpen ne feledjük a sátort és a hozzá szükséges eszközöket. Valamint a kempingezést kényelmesebbé tevő eszközöket.

KÜLFÖLDI TÚRA esetén:
Útlevél vagy személyi igazolvány, szótár, útikönyv, valuta, komolyabb egészségügyi felszerelés, Európai Egészségbiztosítási Kártya, esetleg külön utas- és poggyászbiztosítás.

hogyan-pakold-a-hatizsakot-geotrek-01.png

A PAKOLÁS SZABÁLYAI:
Mindig saját kezüleg pakoljunk, hogy tudjuk mit hova tettünk. :)
Használat után mindig ugyan oda rakjuk vissza, amit elővettünk. Amit gyakran használunk vagy gyorsan elő kell vennünk (pl. hirtelen eső esik vagy feltámad a szél): széldzseki, esőkabát, pohár, kulacs - jól hozzáférhető helyre (esetleg a hátizsák zsebébe) pakoljuk. 
A hátizsák tetejére az élelmiszerek és a törékeny dolgok kerüljenek. Az élelmiszer legjobb helye a szellőző lyukakkal ellátott ételdoboz. A hátizsák háti részéhez a puha holmikat (ruhanemű, ülőpárna) rakjuk.
A hátizsák súlypontja legalább a váll magasságában legyen, így kell a legkevésbé görnyedni alatta. A felszerelést érdemes zacskókban csoportosítani (alsónemű, felső-ruházat, tisztálkodó csomag, élelmiszer).

Többnapos túráknál úgy pakoljunk, hogy a napközben szükséges dolgokat a hátizsákba tegyük, a többit pedig külön csomagban tároljuk (autóbuszos úton ezt a busz csomagtartójában helyezzük el).

A többnapos gyalogtúrák esetén egy nagyobb méretű hátizsákba pakoljunk. Ennek aljába helyezzük el a napközben nem használatos csomagokat. Itt különösen fontos, hogy előre bepakoljunk, majd kipróbáljuk a zsákot teljes súllyal (pár száz méter gyaloglás, lépcsőzés).

turazo_1.jpg

TÚRAVEZETŐI FELSZERELÉS:
Térképek, útikalauzok, turista szótár, tájoló, menetrend (kivonat, fénymásolat), túrajelentések, igazolványok, engedélyek, elsősegély- és gyógyszercsomag. 

designed_by_exactsolution-01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://turarafel.blog.hu/api/trackback/id/tr8414574360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása